GYIK

hétfő, január 28, 2013


Összeállítottam nektek egy apró kis segítséget az eddigi tipikus kérdések alapján, egyelőre  a teljesség igénye nélkül, melyet igyekszem majd folyamatosan bővíteni. A http://btkhok.elte.hu/gyik/ oldalon több kérdésre is választ kaphatsz, vagy fordulj hozzám bizalommal :)

Neptunnal kapcsolatos kérdések

Valami nem stimmel az adataimmal, mit tegyek?
Ha a középiskolád helyett más iskola szerepel, vagy részösztöndíjasnak vagy beírva költséges/államis helyett, akkor ne aggódj, már dolgoznak az ügyön. Ha bármi, lényegesebb probléma merülne fel, ami miatt nem tudnál tárgyat/vizsgát felvenni, vagy a kurzusaiddal lenne gond, akkor írj a bkonock@gmail.com-ra (Név, EHA-kód/Neptun kód, Probléma)

Hogy tudok szabadkredites, vagy minoros tárgyakra keresni?
A Tárgyfelvétel menüpont alatt kell kiválasztani a Minden intézmény tárgy lehetőséget, majd alul jobb oldalt a kis nagyítóra kattintva tudsz tárgy névre, vagy kódra keresni. Egy kis segítség a legnépszerűbb tárgyakra való kereséshez...
Tesis tárgyak kódja: VTN
Fizetős nyelvi kurzusok kódja: NYA
Pepszis tárgyak kódja: TANB

Igaz, hogy a Neptun csak 3-4x enged vizsgaidőpontot változtatni?
Nem. Ugyan a BME, vagy más egyetemek Neptunjában van ilyen funkció, az ELTÉs Neptunban azonban kedv szerint rendezgetheted a vizsgáidat.

Mikor lesz Órarend funkció?
Egyelőre úgy néz ki, hogy 2013 szeptemberében fog elindulni, a tavaszi féléves tárgyfelvételnél sajnos marad a kockás füzet :/

Lesz e-index?
Már folynak a tervezgetések, de 2013 szeptembere előtt biztosan nem lesz még elektronikus leckekönyv.

Egyéb tanulmányokkal kapcsolatos kérdések

Mi XY tanár e-mail címe, hol az irodája és mikor tart fogadóórát?

Mikor van ősz/tavaszi szünet, vizsgaidőszak ésatöbbi?
Az aktuális tanévi rendet itt találod: http://www.elte.hu/kozerdeku

Mikor van nyitva a TO?
Általános nyitva tartási rend: H (13-16), Sz (9-12) és (13-16), P (9-12)
Egyébként az A épület fsz 14-es termében, a leghátsó, balra nyíló irodában találod a szakos tanulmányi előadódat.

Mikor van nyitva a germános titkárság?
H-CS: 10-14 P: 10-12

Hányszor mehetek egy tárgyból egy félévben vizsgázni?
Egy vizsgára, és egy UV időpontra mehetsz el, ha a sima vizsgán megbuktál, vagy javítani szeretnél.

Felvehetem ezt az X tárgyat, már ebben a félévben?
Érdemes tényleg a mintatantervet követni tárgyfelvételnél, mert adódtak már ebből kisebb-nagyobb problémák... ha mégis nagyon égsz a vágytól, hogy elvégezd ezt-azt előbb, mindenképp kérdezz meg minket ezügyben!

Menjek el a vizsgára beiratni az egyest, vagy inkább meg se jelenjek?
Mindenképp menj el és próbáld meg, hidd el, születtek már csodák :) Ez az egyik, a másik pedig, hogy ha nem jelensz meg a vizsgán, akkor az UV-t sem fogod tudni felvenni (kivéve, ha igazolni tudod, hogy pl. kórházban voltál a vizsga ideje alatt és a tanár beírja az egyest), ezért elhagyott tanegységnek fog minősülni az adott kurzus, ami az ösztöndíjadban is meg fog látszani.

Hol kell felvenni/leadni az indexet?
Felvételkor elég csak a TO előtermébe lépned, és máris ott terem majd egy segítőkész Tanulmányis, hogy az adataidat elkérje, ezért érdemes már előre felírni a neved, szakod és Neptun-kódod egy kis cetlire, hogy meggyorsítsd a felvételt.
Leadásnál a szakos tanulmányi előadód irodájába kell menned, ellenőrizd azonban le előre, hogy minden jegy egyezik-e a Neptunnal és fordítva, különben nem fogják elfogadni az indexed.

Mennyi ösztöndíjat kapok, ha X kreditem van és X.X az átlagom?
Kettőt és könnyebbet. Bölcsészként nem a matek az erősségünk, de annyit biztosan tudunk, hogy az ösztöndíjszámításnak köze van a megszerzett kreditjeidhez és a tanulmányi átlagodhoz (Jó, mi?).
Általánosságban azt lehet mondani, hogy 30 kredit alatt nehéz, de nem lehetetlen ösztöndíjat kapni, általában ez a minimális összeg, 6000 Ft szokott lenni. Azt persze senki nem fogja tudni megmondani, hogy milyen átlagért mennyit kapsz, de az ösztöndíjat a kreditindexedből számítják ki. Ezt úgy tudod kiszámolni, hogy a megszerzett kreditjeid számát elosztod 30-al, majd a kapott eredményt megszorzod a tanulmányi átlagoddal.

További fontos információk:

A NEPTUNBAN MINDENKÉPP állítsátok be a következőket:

1) oldalt üzenetek doboz > Beállítások > ÜZENET FOGADÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE (különben az oktatók és hallgatótársaitok leveleit nem kapjátok meg a Neptunban!)

2) Saját adatok > Elérhetőségek > ALAPÉRTELMEZETT EMAIL CÍM beállítása (Fontos, hogy a saját címetekre is megkapjátok a leveleket, hiszen gyakrabban nézi mindenki a postafiókját, mint esetleg naponta a Neptunt. Több cím is hozzáadható, de legyen egy alapértelmezett mindenképp!)

3) Az egyetem Január 1-től már CSAK GYŰJTŐSZÁMLÁN keresztül fogad el bárminemű befizetést (kivétel abban az esetben, ha számlát kívánunk kérni róla, ekkor a hagyományos utalás megengedett)."

A gyűjtőszámláról és a neptun funkcióiról bővebben olvashattok a https://qter.elte.hu/Statikus.aspx/GyIK-NeptunBevezetes oldalon. 

You Might Also Like

0 megjegyzés

Kapcsolat

Név

E-mail *

Üzenet *