Ausztriai kirándulás és Bad Kissingen!

hétfő, március 03, 2014

Sziasztok!

Ismét két remek kirándulólehetőséggel készültünk nektek erre a félévre. Az Ausztriába tervezett kirándulás már régóta nagy álmunk, amit eddig nem sikerült megvalósítanunk. Idén sikerült támogatást szerezni az útra és az oktatói segítség révén végül sikerült megszervezni.


Egy négy napos utazás keretében látogatunk el Ausztria különböző nagyvárosaiba, így Bécsbe, Salzburgba és Grazba is (Bécsben 2 napot töltünk majd el). Minden városban behallgatunk az egyetemek egyes előadásaiba, de szeretnénk egy-egy szemináriumi órán is részt venni, ahol mindenki megnézheti, hogyan is néz ki egy anyanyelvi óra, de el is mélyítheti ismereteit. Ezen kívül természetesen készülünk kulturális programokkal (kiállításlátogatás, városnézés, stb.) de szeretnénk felvenni a kinti hallgatókkal is a kapcsolatot, és egy Stammtisch-jellegű összeröffenés keretében ismerkednénk velük egy-egy este. Május 11. és 14. között tart a kirándulás, mely a Könyvtár- és Információtudományi Intézettel közösen valósul meg. Éppen ezért korlátozott számú helyünk van, tehát érdemes minél hamarabb jelentkezni! Az utazás különbusszal történik, szállás és napi kétszeri étkezés biztosított, valamint az általunk szervezett (tehát nem fakultatív) programokra a költségeket (belépők, stb.) is tartalmazza a részvételi díj, mely fejenként 70€.

Részletes programmal kb. egy hónap múlva tudunk szolgálni, de reméljük, addig ez is elég kedvcsináló lesz nektek ;)

Ezen kívül a szokásos bad kissingeni tanulmányi kirándulás is tervbe van véve, mely április 13. és 17. között kerül megszervezésre. A szeminárium témája "Zukunft miteinander – Die Deutschen und ihre östlichen Nachbarn". Április 12-én este indulunk busszal, és 13-án reggel érkezünk Bad Kissingenbe. Itt lehetőség lesz a helyi wellnesközpont kipróbálására, illetve részt veszünk majd egy katonai bemutatón is. A maradék időt főleg a szemináriumi foglalkozások töltik majd ki. Itt is teljes ellátásban részesültök, 70€-ért.

A részletes programot itt találjátok!


Jelentkezni mindkét kirándulásra írásban tudtok a germanik@btkhok.elte.hu címen. Az e-mail tárgya legyen "Ausztria" vagy "Bad Kissingen", attól függően, hogy melyik kirándulás érdekel titeket. Kérjük, hogy az e-mailben tüntessétek fel neveteket és telefonszámotokat is, valamint, hogy melyik évfolyamon tanultok.
Várunk titeket szeretettel! :)



A Germanisztikai Intézeti Képviselet

You Might Also Like

0 megjegyzés

Kapcsolat

Név

E-mail *

Üzenet *