Választások GYIK

kedd, április 16, 2013

Úgy hallottuk, nem egy kérdés merült fel az urnák mellett a választásokkal kapcsolatban. Persze kedves urnaőreink is szívesen válaszolnak nektek, úgy gondoltuk, hasznotokra válhat egy néhány alapvető kérdést tisztázandó GYÍK :)

Meddig tudok szavazni?
Április 15-től (hétfő) zajlanak a választások egészen április 26-ig (péntek). Minden nap reggel 9 órától 16-ig tudsz szavazni.

Hol találom az urnát?
A germánosok urnája az R5 földszintjén található, kivéve szerdán, akkor átkerül a Gólyavárba.

MA-s/minoros hallgató vagyok. Így is tudok szavazni?
Sajnos nem. Minoros hallgatók az alapszakjukon tudják csak leadni a szavazatukat, az MA-s választások pedig mindig ősszel zajlanak.

Mi kell ahhoz, hogy szavazni tudjak?
Az urnánál először a nevedet fogják megkérdezni, majd igazolnod kell magad, aláírsz egy papírsz és már húzhatod is azokat az egymást metsző vonalakat :)

Miért fontos, hogy elmenjek szavazni?
Azért, hogy legitim HÖK dolgozhasson a karon. Ehhez összesen minimum 25%-ot kell kari szinten elérni, ezért fontos a szavazatod. Persze nálunk ennél jóval magasabb a cél :)

Hány emberre húzhatom be az X-et?
Ha németes/hollandos/skandis vagy, akkor akár az összes papíron szereplő név mellé tehetsz X-et. Egy emberre értelemszerűen szavaznod kell, de nem muszáj mindenkire. Nagyobb szakokon (pl. anglisztika), ahol 10-nél több jelölt is indul a választásokon, már mérlegelned kell, mert összesen csak 10 emberre szavazhatsz.

Nem ismerem XY-t, aki szerepel a jelöltek között.
Olvasd el a jelöltek bemutatkozóját (https://dl.dropboxusercontent.com/u/6872198/szh%C3%A9kes%20oldal/germanisztika_2013BA_kamp%C3%A1ny.pdf), ismerkedj velük, nyugodtan kérdezz! Mi, a Germanisztika IK tagjai, egy csapatként tekintünk magunkra, és mind azért dolgozunk, hogy segíthessünk nektek!

Mi az a SzHÉK és miért jó nekem?
A SzHÉK a Szakos Hallgatói Érdekképviselet rövidítése. Röviden minden szakos eseményen, amely a hallgatókat szólítja meg, jelen vagyunk valamilyen szinten. Mi szervezzük az év eleji szakos, minoros tájékoztatókat, a Nyílt napos és MA-s tájékoztatót. Igyekszünk kapcsolatot teremteni a hallgatók és az oktatók között, ezért minden nagyobb értekezleten és Intézeti Tanácson jelen vagyunk, vigyázunk, hogy az ottani munka a hallgatók érdekeit is szolgálja. Szervezünk szakos kulturális programokat (pl. Germán-Román Majális) és bulikat (Intézeti születésnapi buli), kirándulásokat (Adventi kirándulás Bécsben). Ezen kívül persze igyekszünk minden kisebb-nagyobb dologban segíteni nektek, legyen szó tanulmányi, vagy szoctámos kérdésről, külügyi, vagy tudományos pályázatokról, stb.
A fenti dolgokon kívül rengeteg tervünket és ötletünket szeretnénk még megvalósítani. Lényegében erre jó a SzHÉK. Ha úgy gondolod, hogy mindezek hasznos részét képezik az egyetemi életnek, támogass minket szavazatoddal!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Kapcsolat

Név

E-mail *

Üzenet *