Ősszel ismét Bad Kissingen!

szerda, október 02, 2013


Szemfülesebb németesek már megszokhatták, hogy rendszeresen alkalmunk nyílik Bad Kissingenbe ellátogatni egy nemzetközi konferencia keretében.

A bajorországi kisvárosban szervezett konferencián amellett, hogy számtlalan érdekes témáról hallgathattok előadást, fejthetitek ki véleményeteket az előadónak (egyetemi docensek, újságírók, szerzők, stb.), egy sor kulturális programon vehettek részt. Pl. városnézés, közös fürdőzés a közeli wellnessközpontban, túrázás, múzeumlátogatás, stb. (Tavasszal egy kaszárnyába látogattunk el, ahol a Bundeswehr katonáit figyelhettük meg szimulált bevetés közben.)
Ki nem felejtendő a sorból természetesen a remek közösség, és hogy a szállás egy kis barátságos borospincével is rendelkezik, mely kiválóan alkalmas esti iszogatásokra, bulikra.


A szállást a Heiligenhof biztosítja, 4-6 vagy 2-3 szobás ágyakkal, minden esetben külön fürdővel. A szállás és az ellátás (reggeli, ebéd, vacsora, ill. kávé és tea az előadások szüneteiben) ingyenes. Egyedül az útiköltséget és a költőpénzt kell magatoknak intézni, előbbi várhatóan 50-70 euró lesz.

Ősszel két alkalommal is lehetőségetek nyílik a bajor vendégszeret élvezetére:

1. Thema: Deutsche Literatur aus Osteuropa - Böhmen und Mähren
Időpont: november 2-7-ig
Kísérőtanár: Balogh F. András

2. Thema: Deutsch-jüdische Beziehungen
Időpont: december 6-11-ig
Kísérőtanár: Varga Péter

Minden évfolyam hallgatóját szeretettel várjuk!
Jelentkezés: emailben vagy személyesen Koninál (bkonock@gmail.com), illetve a kísérőtanároknál.
A jelentkezéshez szükséges adatok: Név, évfolyam, email cím, telefonszám

You Might Also Like

0 megjegyzés

Kapcsolat

Név

E-mail *

Üzenet *